Visieontwikkeling

Quick scan

Het secretaressevak is volop in ontwikkeling, mede door de verder toenemende digitalisering. De behoefte aan ondersteuning verandert ook: van een uitvoerende rol zien we steeds meer vraag naar assistenten die kunnen adviseren, regisseren en problemen kunnen oplossen.

Dat is nogal wat. Tegelijkertijd, als u niets doet, raakt uw managementondersteuning onherroepelijk achterop. Met onze quick scan maken we inzichtelijk waar uw secretariële ondersteuning nu staat, waar u naar toe wilt en wat de ontwikkelgebieden zijn.

De quick scan kunt u als losstaand instrument inzetten, maar vaker gebruiken wij hem als eerste fase voor een ontwikkelprogramma of een eerste check bij een advies- of doorlichtingsopdracht.

Onze aanpak
Wij werken niet met online vragenlijsten, omdat wij geloven in het gesprek met de betrokken medewerkers (managers en assistenten). Het antwoord achter het antwoord, de onderstroom en de dynamiek van een organisatie lees je niet af aan grafieken en tabellen. Binnen 2-4 werkdagen (afhankelijk van de grootte van de organisatie en agendatechnische uitdagingen) brengen wij de belangrijkste ontwikkelgebieden voor uw secretariële ondersteuning in kaart.

Maar we doen meer. De koers uitzetten naar de toekomst doen we graag mét de assistenten binnen uw organisatie. Alleen dan wordt de vernieuwing ook iets van hen. Ervaring leert keer op keer dat assistenten zich dan met plezier en passie inzetten om te groeien naar een excellente secretariële ondersteuning. In slechts 1 dagdeel schrijven we samen met de managementondersteuning de nieuwe missie en visie en met nog 1 dagdeel hebben we de kern- en streefwaarden helder. Overbodig om te zeggen dat we dit alles integreren in de overige ontwikkelingen binnen uw organisatie.

Een presentatie van de assistenten aan het management maakt de cirkel rond en is wat ons betreft het startpunt van een gezamenlijke (managers en assistenten) ontdekkingsreis naar de toekomst.

Annemarie de Martines

Onze opdrachtgevers

We hebben inmiddels deze aanpak bij veel opdrachtgevers mogen toepassen. Al dan niet in combinatie met een adviestraject. Om een aantal opdrachtgevers te noemen: Gemeente Arnhem, Gemeente Nijmegen, Gemeente Renkum en Laurentius Ziekenhuis.

It’s rather ironic that as the information age finally closes around us, organisations are becoming more dependent on people than ever before

Jeremy + Tony Hope

Enkele van onze gewaardeerde opdrachtgevers:​

provincieoverijssel-logo150x100
vng-acedemie-logo150x100
actiz-logo150x100
nijmegen-logo160x100
utecht-uni-logo170x100
lingecollege-logo170x100

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u eens van gedachten wisselen over uw werk, over uw loopbaan, over de inrichting van de management-ondersteuning bij uw organisatie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vinden het leuk om te sparren en anderen verder te helpen.

Scroll naar boven