Teamcoaching

Een hechter team

In de training die uit drie dagdelen bestaat, coachen we jou en je collega’s naar een hechter team. Aanleiding om mee te doen kan zijn dat:

  • secretariaten zijn samengevoegd en je nu in een nieuwe samenstelling een nieuwe start maakt
  • iedereen op zijn of haar eigen eiland bezig is en je de samenwerking nieuw leven wilt inblazen
  • de onderlinge samenwerking stroef verloopt en je kunt er niet echt te vinger op leggen waar ‘m dat in zit
IMG_4546

We werken aan het opbouwen van vertrouwen en het vermogen om constructieve discussies aan te gaan, waardoor de individuele verantwoordelijkheid binnen het team wordt vergroot. Met als doel het bereiken van een effectieve communicatie en samenwerking.

Jij en je collega’s passen de verworven inzichten concreet toe en jullie ontwikkelen gezamenlijk een heldere visie (een aansprekend, inspirerend, enthousiast makend beeld) van wat jullie werkelijk willen bereiken.

De training mondt uit in een krachtig en inspirerend teamplan voor de komende twaalf maanden.

Programma
Het programma is gericht op het bereiken van duurzame resultaten en niet op korte termijn effecten. Ontwikkelingsprocessen hebben tijd nodig: het gras groeit niet harder door er aan te trekken. Vandaar dat de opzet van het programma er voor zorgt dat de veranderingen ook daadwerkelijk tot integratie gebracht worden.

De leidinggevende van het secretariaat neemt ook deel aan de sessies. Inzicht in en reflectie op het eigen aandeel in de ontwikkeling van het team helpt de leidinggevende om interactiepatronen in beweging te krijgen, zodat er sprake is van effectieve communicatie en samenwerking.

Aansluitend op de teamtraining verdient het aanbeveling een aantal follow-up trainingen van een dagdeel te laten plaatsvinden. Dan vindt verdere verdieping plaats op actuele thema’s, die jullie aandragen. Uiteraard wordt er stil gestaan bij het teamplan: hoe vergaat het jullie? Wat gaat goed? Wat kan beter? Welke resultaten hebben jullie bereikt? Jullie leren vooruit te kijken en hoe jullie de ‘lessons learned’ mee kunnen nemen naar de toekomst. De discussies hierover blijken keer op keer waardevol te zijn, want het zorgt voor inzicht, energie en inspiratie.

Trainer
De training wordt verzorgd door Annemarie de Martines en Yvonne Persoon. Yvonne begeleidt en faciliteert de verschillende interventies en is verantwoordelijk voor alle gedragsvraagstukken en -thema’s. Annemarie begeleidt mede het werken in groepjes en is verantwoordelijk voor het voortgangsproces voor, tijdens en na de sessies en verzorgt de rapportage.

Duur
De eerste twee dagdelen vinden bij voorkeur op één dag plaats en wordt het derde dagdeel kort na de eerste trainingsdag ingepland.

Data en locatie
Ervaring leert dat de beste resultaten bereikt worden wanneer de teamtraining op een externe locatie (te verzorgen door de opdrachtgever) plaatsvindt. Zo worden de deelnemers niet afgeleid en er is geen verleiding om in de pauze nog even naar de werkplek te gaan. Dit zorgt voor rust en focus.

Data zijn in overleg met de opdrachtgever.

Doelgroep
Elk team dat het nodig heeft om even opgeschud te worden of een nieuwe start wil maken.

Kosten
Een prijsopgave voor deze incompany training is op aanvraag. Voor meer informatie kunt u mailen info@quadrantadvies.nl of bellen 077 – 462 32 20.

Aanmelden
Bij interesse voor deze incompany training maken wij graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u eens van gedachten wisselen over uw werk, over uw loopbaan, over de inrichting van de management-ondersteuning bij uw organisatie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vinden het leuk om te sparren en anderen verder te helpen.

Scroll naar boven