Training

Groeien naar een lean & meaningful secretariaat

Tijdens de eerste trainingsdag leer je de basis van lean: de klant centraal, respect voor elkaar en verspillingen wegnemen. Middels een aantal spellen ervaar je hoe belangrijk deze principes zijn en hoe gemakkelijk we ze onder druk net zo gemakkelijk dreigen te vergeten. Je leert hoe je overzicht houdt, werkafspraken maakt en hoe je als team beter presteert dan als individu. Je ervaart ook hoe leuk het is om met elkaar in gesprek te gaan over hoe je de dienstverlening kunt blijven verbeteren.

De tweede trainingsdag is concreet en oplossingsgericht. Met veel doe-opdrachten krijg je verschillende lean tools aangereikt om je secretariaat nog leaner in te richten. Wij stimuleren je naar je eigen secretariaat te kijken en leren je om met behulp van de lean tools oplossingen te bedenken voor de knelpunten op jouw secretariaat.

over-ons

Programma
Op de eerste trainingsdag zijn we te gast bij Toyota Material Handling Nederland B.V. in Ede. Zoals je wellicht weet, is Toyota de bakermat van lean. Op een interactieve manier ervaar je in de ochtend de kracht en eenvoud van TPS (Toyota’s Thinking People Systeam, oftewel lean) en leer je de voordelen ervan. Het geeft je tal van aanknopingspunten om met een frisse blik naar je eigen processen te kijken. In de middag krijg je inzicht in diverse tools uit de lean toolbox die je ook op jouw secretariaat kunt toepassen.

De tweede trainingsdag organiseren we op een locatie in Utrecht. We maken de vertaalslag van het geleerde tijdens de eerste trainingsdag naar jouw specifieke situatie en leren je daarvoor de juiste lean tools in te zetten. We bespreken de huiswerkopdrachten en reflecteren op wat deze opdrachten jou hebben geleerd. Tot slot leren we je een handige methode om zelf werkprocessen te kunnen verbeteren.

Trainer
Onze gastdocent Lydia van den Bogaard verzorgt de eerste trainingsdag. Zij is werkzaam als lean expert bij Toyota Material Handling Nederland B.V. in Ede. Annemarie de Martines is ook aanwezig en zorgt voor de procesbegeleiding, het beantwoorden van vakinhoudelijke vragen en de transfer naar de tweede trainingsdag. Annemarie de Martines verzorgt de tweede trainingsdag.

Duur
De training bestaat uit twee trainingsdagen. De inloop is vanaf 9.00 uur en de training start om 9.30 uur. De training eindigt tussen 15.30 en 16.00 uur.

Data en locatie
I.v.m. de coronamaatregelen en een verbouwing kan Toyota op dit moment geen groepen ontvangen voor trainingen. In overleg hebben we dan ook besloten de geplande training van september/oktober te verplaatsen naar het voorjaar van 2021. De exacte datum volgt z.s.m.

Doelgroep
(Directie)secretaresses, management assistenten, office managers, executive assistants, bestuursassistenten, bestuursondersteuners, projectondersteuners, managementondersteuners en iedereen die zich wil verdiepen in lean in relatie tot het secretaressevak.

Kosten
€ 965,– (excl. BTW). Dit is inclusief het boek ‘Groeien naar lean & meaningful management support’ van Annemarie de Martines, lesmateriaal, lunch en koffie/ thee/water.

Deze training kunnen we ook incompany verzorgen. Het programma kan dan volledig op maat gemaakt worden, zodat de inhoud aansluit op jouw specifieke situatie. We hebben hiervoor minimaal tien deelnemers nodig, dit in verband met de spellen op de eerste trainingsdag. Voor meer informatie over de mogelijkheden en een prijsopgave kun je mailen info@quadrantadvies.nl of bellen 077 – 462 32 20.

Aanmelden
Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de training:

  • Groeien naar een lean & meaningful secretariaat- Privé (als je onder je eigen naam aanmeldt)
  • Groeien naar een lean & meaningful secretariaat- Zakelijk (als je op naam van de organisatie aanmeldt)

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u eens van gedachten wisselen over uw werk, over uw loopbaan, over de inrichting van de management-ondersteuning bij uw organisatie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vinden het leuk om te sparren en anderen verder te helpen.

Scroll naar top