Werken als Projectondersteuner

Assistenten/secretaresses krijgen steeds meer te maken met het ondersteunen van projecten. Het werken als projectondersteuner vraagt specifieke vaardigheden. Tijdens deze training leer je hoe je een project mee kunt opzetten, structureren en beheersen. Je weet hoe een project wordt georganiseerd en hoe je het projectteam optimaal kunt ondersteunen. Hoe houd je overzicht over een project en zorg je ervoor dat de continuïteit van een project is gewaarborgd? De belangrijkste speerpunten zijn het opzetten en opvolgen van de projectstructuur en de bijbehorende communicatielijnen.

Je leert de gangbare termen rondom projecten, zodat je bekend bent met de terminologie, zoals projectbrief en -contract, projectrollen, projectfasen, risicomanagement, en ook scrum en agile. Uiteraard is timemanagement in projecten zeer belangrijk, hier gaan we dieper op in tijdens de training. Maar we besteden ook aandacht aan hoe je elkaar als projectondersteuners kunt helpen, kunt leren van elkaar en elkaar kunt stimuleren het iedere dag een beetje beter te doen. Aan het einde van deze training weet je wat er van jou wordt verwacht in de ondersteuning van projecten en hoe je hierop kunt anticiperen.

Zoek je verdieping? Wellicht is de training ‘Excel voor de projectassistent(e)’ dan iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.

Scroll naar top