Projectondersteuning: niet de functietitel, maar de juiste match is belangrijk

Werken in projecten is ‘hot’, niet alleen in het bedrijfsleven. Ook gemeenten, ziekenhuizen, zorginstellingen en andere non-profit organisaties gaan steeds meer projectmatig werken. Zij zien dat het een efficiënte en effectieve manier is om doelen te halen en resultaatgericht te werken. Bovenal stelt projectmatig werken organisaties in staat om snel in te springen op een voortdurend veranderende omgeving. We spraken met Petra Tollenaar, een ervaren Project Management Officer (PMO’er), over het vakgebied van projectondersteuning.

Door: Annemarie de Martines

Petra Tollenaar: senior PMO’er
Petra Tollenaar werkt sinds 12 jaar als zelfstandige en via opdrachten als PA is zij doorgegroeid naar opdrachten als projectleider, senior PMO’er en leidinggevend PMO’er. Momenteel werkt zij bij Jacobs Douwe Egberts als senior PMO’er op een opdracht t.b.v. de implementatie van een nieuwe tool voor account & promotional planning voor een aantal Europese vestigingen.

Haar dagelijkse werkzaamheden bestaan uit o.a. het organiseren, voorbereiden en notuleren van vergaderingen, het opvolgen van acties, het opstellen van een proces voor change requests [1], het voorzitten van de wekelijkse change board en zorgen voor tijdige informatievoorziening naar stakeholders.

Tijdens het interview spraken wij met Petra over het vakgebied van projectondersteuning:

INTERVIEW PETRA TOLLENAAR

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top