‘Nee’ denken en niet zeggen put je uit!

 ‘Nee’ is voor velen van ons één van de moeilijkste woordjes om uit te spreken. Waarom? Omdat we ons subassertief opstellen: we willen graag aardig gevonden worden, we zijn bang de ander te kwetsen, je vindt jouw bijdrage niet belangrijk genoeg, etc.

Wat is het effect van subassertiviteit? Het put je uit, want je neemt alles op je. Als je te lang subassertief gedrag vertoont, zorgt dat voor gevoelens van wanhoop, machteloosheid en frustratie. Dit zorgt er weer voor dat je op de overleef-stand gaat. En daar wordt niemand vrolijk van.

Kun je iets aan die uitputting doen? Zeker! Wordt dat gemakkelijk? Zeker niet, want de rest van je leven zul je er mee bezig zijn. Ja, sorry, leuker kunnen we het niet maken. Maar weet wel dat als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. In dit geval dus uitputting, wanhoop, machteloosheid en frustratie. Dus laten we eens wat anders proberen.

In onze whitepaper ‘Hoe word of blijf je een (h)echt secretaresseteam?’ reiken we je een aantal handvatten aan, waarmee jij direct aan de slag kunt om je weer nieuwe energie te geven. Je kunt ‘m hier gratis downloaden: Download Whitepaper

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top