Hoe meer je fouten bespreekt, hoe minder er gemaakt worden

Weet je dat als je het er niet over mag hebben, dat fouten dan juist zullen toenemen? Dat niet alleen, het zal leiden tot ergernis en frustratie binnen je team. Niet doen dus! Onderstaande illustratie van Tessy de Jong is een mooi voorbeeld van als je iets niet wilt of kunt bespreken omdat je er niet zo goed raad mee weet of als je bang bent om fouten te maken.

Het begint bij het voor jezelf erkennen dat je fouten zult maken en dat er dingen verkeerd gaan. Accepteer ook dat je collega’s fouten zullen maken en dat er door hun toedoen dingen verkeerd zullen gaan in het team. Door met elkaar het meer vanzelfsprekend te vinden dat er fouten gemaakt worden, zal je zien dat de fouten gaan afnemen.

Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, daar moet je het wel met elkaar over hebben. Zodra je een fout maakt, bespreek je die met je collega’s en eventueel andere betrokkenen. Zo nodig communiceer je er over. Stel vast wat je er van geleerd hebt en heb het hierover met je collega’s. De kans dat je daarna dezelfde fout nog eens maakt, wordt daarmee stukken kleiner!

In onze whitepaper ‘Hoe word of blijf je een (h)echt secretaresseteam?’ geven we je nog meer tips om je te helpen de kracht van jouw team verder te versterken. Je kunt ‘m hier gratis downloaden: Download whitepaper

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top