Ben jij over 5 jaar nog secretaresse? Over dromen en ambitie..

dromenDe benamingen secretaresse en assistant zijn eigenlijk een verzamelnaam voor een grote diversiteit aan functies. Nog nergens heb ik een identieke invulling gezien van dit vak. Wat we wel algemeen kunnen stellen is dat deze invulling snel verandert en over 5 jaar niet meer te vergelijken is met nu.

Het secretaressevak verandert, daar kunnen we niet omheen. Vooral de opkomst van het internet heeft vanaf de jaren 80 voor een revolutie gezorgd in dit vak. Standaard taken worden steeds meer gedigitaliseerd. Er wordt verwacht van de secretaresse dat zij meer naast de manager gaat staan en meedenkt- en anticipeert op de inhoud.

Hoe ga je daarmee om en wat heb je nodig om mee te kunnen bewegen in deze ontwikkelingen? Mee kunnen bewegen in zo’n snel veranderend beroep betekent dat je tijd nodig hebt om te leren en voor jezelf een beeld te vormen over jouw toekomst en hoe je jezelf over zo’n 5 jaar ziet binnen je werkomgeving. Krijg je energie van deze veranderingen of kost het je moeite het hoofd boven water te houden? Misschien heb je nog niet echt een idee van de veranderingen die er zijn of komen. Het is belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed, zowel door jezelf als door je organisatie.

Deze ontwikkelingen bieden ook kansen. Door het verbreden van je blik binnen én buiten de organisatie kom je wellicht tot de ontdekking dat je kwaliteiten en talenten ook op andere gebieden goed inzetbaar zijn. In plaats van denken binnen je functie mag je ruimer gaan denken over de rol die jij wilt vervullen. Wat zijn jouw dromen en op welk gebied komen jouw kwaliteiten volledig tot hun recht? Waar zou je het liefst je focus op leggen en hoe kom je daar?

Zomernieuwsbrief

Dit onderwerp staat centraal tijdens de workshop ‘De toekomst van het secretaressevak’

Wil je onze updates over ontwikkelingen in het secretaressevak blijven ontvangen? Volg ons nu ook op Facebook. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top